Audiotour: Memories of the Forgotten Mother

Datum

van
tot

Locatie

Verschillende locaties

Evenement

In deze verhalende audiotour, nodigt het collectief Weaving Realities u uit voor een reis doorheen verschillende historische locaties van de stad Oostende. De geschiedenis van chocolade wordt van onder het stof gehaald door voorouderlijke verhalen over cacao. We activeren samen een belichaamd geheugen door een proces van collectieve de koloniale heling. Europa is immers de grootste chocoladeconsument ter wereld, België is beroemd om zijn ‘fijnste chocolade’. Maar vragen we ons wel af waar deze chocolade vandaan komt, terwijl we genieten van de zoete smaak?

Praktisch

Twee voorstellingen per dag

  • 7 augustus: 10-11 u & 20-21 u 
  • 8 augustus: 10-11u & 20-21u 

(Max. 15 personen per voorstelling)

Programma

  • Introductie 10 min
  • Wandeling met live performance van ongeveer 30 min
  • Een optionele 10 - 15 min om een offer te brengen aan het einde

 

Belangrijkste etappes voor de audiotour

  1. Achter het standbeeld van Leopold II (= verzamelpunt)
  2. Bij het standbeeld van Leopold II
  3. Strand voor de pilaren

 

Verzamelpunt : Achter het standbeeld van Leopold II bij de vaas (zie foto)

Meer info en reservaties via info@monokino.org

Deelnemen is gratis maar gelieve op voorhand te reserveren.

De audiotour is in het Engels. 

Over Weaving Realities

Weaving Realities is een kunstenaarscollectief uit Amsterdam dat in 2019 werd opgericht door Yuchen Li en Aldo Ramos. Participatieve performances en verhalen worden gebruikt als vehikel om conversaties te initiëren en een community op te bouwen. Centraal in hun werk staat het concept ‘Sentipensar’, oftewel ‘denken door voelen’: op die manier diversifiëren ze manieren van kennis, die voorbijgaan aan het louter cognitieve en uitgebreid wordt naar de zintuigen, het geheugen en intuïtie. Ingrediënten als cacao, rijst, suiker of kruiden zijn onderdelen van hun palet en worden bekeken vanuit een de koloniale lens. De keuken is daarbij een ruimte om onze eigen posities te herdenken. Koken wordt een vorm van verzet, samen eten een daad van heling.

Aldo Ramos is een griot, een reiziger-dichter, een verhalenverteller en een kunstenaar. Zijn praktijk is gericht op sociale genezing als een reconstructie, herstel en bescherming van voorouderlijke kennis. Zijn praktijk is een dienst, een actie van aanbieden, een teruggave aan de aarde die wordt gevormd door de ervaring van luisteren. Yuchen Li is beeldend / performancekunstenaar gevestigd in Amsterdam. Haar werk reflecteert op onze hyperconsumentistische samenleving en concentreert zich op het vertellen van verhalen buiten de dominante verhalen, door middel van voedselpolitiek.

Memories of the forgotten mother kadert in het programma Cracks & Crumbles van Monokino voor Beaufort 21. Bekijk het volledige programma hier of download de brochure hieronder. 

Meer info en reservaties via info@monokino.org